پرتودهي مواد غذايي

کاهش بار میکروبی مواد غذایی با استفاده از پرتودهی، امروزه در جهان مورد توجه خاصي قرارگرفته است و در مقياس‌هاي صنعتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از گذشته تا کنون، بشر براي بهبود کيفيت و ماندگاری مواد غذايي، روش‌هاي مختلفي را برای از بين بردن آلودگي‌هاي ميکروبي و جلوگيري از فاسد شدن آن‌ها، به کارگرفته است. از روش‌هاي متداول امروزی می‌توان به منجمد کردن، نگهداري در سردخانه، خشک‌‌کردن، نمک سود کردن، تخمیر، کنسروسازی و … اشاره کرد. کاهش بار میکروبی مواد غذایی با پرتودهي، یکی از روش‌های دیگری است که در دهه‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و مورد پذیرش سازمان‌های مرتبط مانند سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است. همچنین استانداردهای لازم و دزهای مورد نیاز برای کاهش بار میکروبی قابل قبول مواد غذایی مختلف با حفظ کیفیت آن‌ها در فرآیند پرتودهی، تدوین شده است. لذا با پرتودهی مواد غذایی در شرایط و دز مناسب، مي‌توان آفات و آلودگی‌های آن ها را از بين برد و دوام و ماندگاري آنها را تا مدت زيادي با رعایت استانداردهای تغذیه‌ای، حفظ کرد. در حال حاضر، فرآیند پرتودهي يکي از بهترين و سريع‌ترين روش‌هاي استريل كردن مواد غذایی در دنيا است.

im1 im2 im3 im4 im5 im6